Mijoux Piercings info

In onze winkel Mijoux Jewelry, aan de Rijnstraat 219 te Amsterdam, hebben wij ook een piercing studio. Je kunt bij Mijoux piercings laten zetten in het gehele oor, wij beperken onszelf alleen tot het oor, dus bijvoorbeeld een navelpiercing kun je bij Mijoux piercings niet laten zetten.

Wij specialiseren ons ook in curated ears.
De term ‘curated ear’ of “constellation piercings” verwijst naar het plaatsen van meerdere oorpiercings om elkaar aan te vullen. (Zie afbeelding hierboven) of kijk eens op ons Pinterest board voor inspiratie.

 • Helix
 • Forward Helix
 • Tragus
 • Anti Tragus
 • Daith
 • Rook
 • Orbital conch
 • Inner Conch
 • Snug
 • Flat

De kosten voor het plaatsen van één van bovenstaande piercings bij Mijoux piercings, inclusief een standaard titanium sierraad, zijn 45,00 per piercing. Dit zijn de gladde titanium ringen, labrets en banana’s met 3mm bolletjes in goud of zilver kleur.

In onze studio hebben wij een ruime keuze aan andere sierraden in goud en met bijvoorbeeld Swarovski steentjes, deze kunnen wij ook plaatsen tegen de meerprijs van het sierraad.

De sierraden die wij gebruiken voor het piercen zijn van titanium of goud, deze hebben wij in zilver en goudkleur en zijn per stuk gesteriliseerd. Titanium is hypoallergeen. De klemmen en naalden die wij gebruiken om te piercen zijn allemaal gesteriliseerd en voor éénmalig gebruik.

Gouden sierraden kun je ook meteen laten piercen, hiervoor gebruiken wij 14 of 18 karaat goud, zie hier onze collectie.

Wij zijn leverancier van Buddha Jewelry. De prijzen die je op de website ziet zijn dezelfde prijzen die wij hanteren exclusief piercen. Levertijd kan 2 weken zijn. Vraag naar de mogelijkheden in onze winkel.

Van Buddha Jewelry hebben wij momenteel een deel van de collectie in de winkel, deze staan ook op onze Instagram

U kunt vrijblijvend altijd eens langs komen in onze winkel aan de Rijnstraat 219.

Bij Mijoux piercings piercen wij ook buiten onze winkelopeningstijden.

Voor prijzen en sierraden klik dan hier

Afspraak maken bij Mijoux piercings of vragen

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken bij Mijoux piercings, dan kunt u altijd even bellen , appen of mailen of kom langs in onze winkel. Wij piercen ook buiten onze winkelopeningstijden, neem hiervoor contact op.

Op zaterdag van 12.00-17.00 kun je binnen lopen zonder afspraak.

Mijoux piercings

Rijnstraat 219

1079HG Amsterdam

Je kunt ook een afspraak inplannen via het onderstaande boekingsformulier

Beveiligingscode:
security code
Vul beveiligingscode in:

Submit

Overzicht van alle soorten piercings

In onderstaande foto vind je een overzicht van alle soorten piercings die je in het oor kunt laten zetten.

Nazorg

Als je de piercing goed verzorgt, duurt het 4 tot 12 weken tot de wond genezen is. Een piercing in het kraakbeen van het oor kan 9 tot 12 maanden duren voordat deze volledig genezen is.

Maak de piercing tijdens het genezen twee keer per dag schoon met zoutoplossingspray van NeilMed of een milde ongeparfumeerde zeep. Dep hem vervolgens droog met keukenrol, een schone handdoek of tissue. Houd de piercing de rest van de dag zo droog mogelijk. 

Let tijdens het genezingsproces op het volgende:

 • Raak de piercing zo min mogelijk aan.
 • Smeer geen zalf op de wond en druppel er geen ontsmettingsmiddelen op zoals Sterilon® of Betadine® (tenzij een arts anders aangeeft).
 • Zorg dat er geen haarspray, gel of andere producten in de buurt van een oorpiercing komen.
 • Draag geen pleisters over de piercing (alleen tijdelijk tijdens het sporten).
 • Draag geen strakke of vuile kleding over de piercing.
 • Vermijd (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden.
 • Verwijder de piercing nooit zelf.

Bij vragen of zorgen, kun je altijd contact met ons opnemen.

Tips om je piercing zo goed mogelijk te laten genezen

-Raak je piercing zo min mogelijk aan, dus ook niet draaien, op je handen zitten veel bacteriën.

-Maak je piercing ’s ochtends en ’s avonds schoon met de NeilMed zoutoplossingspray of een milde ongeparfumeerde zeep, het gebruik van zeep kan wel zeepresten achterlaten rondt je piercing. Gebruik geen sterilon, betadine of zelf gemaakte zoutoplossingen. De verhoudingen voor een zelfgemaakte zoutoplossing, zijn nooit optimaal en het water en zout zijn niet steriel. Ook het gebruik van tea tree olie raden wij af!

-Dek de piercing niet af (pleister, shawl, hoofddoek, muts, helm)

-Probeer niet op de kant van je piercing te slapen anders kan deze scheef gaan staan. Om te voorkomen dat je op je piercing slaapt kun je een klem in je haar doen aan de kant waar je gepiercet bent. Na ongeveer 6 weken, moet je het staafje laten verkorten, de piercing zit dan stabieler in je oor. Je kunt dan doormiddel van een nekkussen (vliegtuig) zorgen dat er minder druk op je piercing komt, doe deze op je kussen in je kussensloop. In de winkel verkopen wij ook een speciale piercing kussen waar je comfortabel op kunt slapen met een gepiercet oor.

-Vermijd de eerste 4 weken, bubbelbaden, zwembaden, sauna’s en stoombaden.

Ga je zwemmen, ga dan niet kopje onder en maak de piercing na het zwemmen schoon en zorg dat hij droog is, houd natte haren weg bij je piercing.

-Verschoon je kussensloop wat vaker dan normaal, liefst om de dag. Draai tussen de verschoningen je kussen om.

-Pas op met haarspray en parfum, zorg dat dit niet op je piercing komt.

-Als je je haar wast, spoel dan de zeepresten goed weg bij je piercing.

-Dep je piercing goed droog na het reinigen met een schone tissue of de binnenkant van een vel keukenrol.

-Mochten er haren aan je piercing vast zitten, klem dan de piercing tussen 2 vingers zodat deze klem en stabiel blijft en haal dan voorzichtig de haren los.

-Als je je piercing vervangt door een normale oorbel, dan passen er na korte tijd geen piercingsierraden meer in. Het staafje van piercingsierraden is namelijk dikker.

-Verwijder je piercing nooit zelf, zeker niet als deze ontstoken lijkt te zijn. Neem contact met ons op!

-Check regelmatig tijdens het schoonmaken of je piercing nog goed vast zit. Hou het staafje tegen en draai het sieraad naar rechts. Bij de threadless sieraden, trek je gelijktijdig aan de voor en achterkant. Doe dit met schone handen en bij voorkeur met handschoenen aan. Doe het boven een handdoek, zodat je je piercing niet kwijt kunt raken als het sierraad er af valt.

Heb je een piercing met het Threadless systeem, dan hoef je deze niet te draaien. Bij het piercen informeren wij je met welk sieraad je bent gepiercet.

-Mocht je je piercing kwijt raken, of alleen het sierraad dat op het staafje zit, probeer dan het staafje er in te houden en kom zo snel mogelijk langs. Het staafje kun je met een leukoplast op zijn plek houden. Ben je het hele sieraad kwijt stop er dan een schone, liefst gouden oorsteker in en kom zo snel mogelijk langs. Gewone oorstekers zijn dunner, waardoor er na korte tijd geen piercing meer in past.

-Ga er van uit dat als je je piercing verwijdert, deze binnen een half uur dicht is, dit verschilt per persoon. Ook als je piercing al een paar jaar oud is kan deze binnen korte tijd dicht groeien.

-Let er op dat je sierraden van titanium, 14k of 18k goud (wit of geel goud) zijn. In overige materialen zit nikkel en dit kan ontstekingen veroorzaken of het helingsproces veel langer laten duren.

-Er wordt altijd met een langer staafje gepiercet, zodat je piercing de mogelijkheid heeft op te zetten. Laat het staafje na ongeveer 5 á 6 weken vervangen voor een kortere. 

Downsizing is het proces waarbij sieraden worden overgezet naar een korter staafje nadat de eerste zwelling is verdwenen nadat je een piercing hebt gekregen. Het is belangrijk om je sieraden te verkleinen om mogelijke complicaties te voorkomen, zoals irritaties, stoten of vreemde hoeken als je piercing geneest.

Piercingbultjes

Piercingbultjes kunnen verschillende oorzaken hebben. Hieronder zet ik er een paar op een rijtje en vertel er bij hoe je ze kunt voorkomen.

De piercing is niet goed geplaatst of scheef gepeircet

Ga naar een goede piercingstudio, waar je een goed gevoel bij hebt of op aanraden van anderen. Ben je in een piercingstudio, waar je je niet oké bij voelt, laat je dan niet piercen. Dingen waar je op kunt letten zijn hygiëne, aanbod sierraden en deskundigheid piercer. Staat je piercing scheef en heb je een bultje, dan is bijna de enige oplossing, de piercing verwijderen en na 3 maanden opnieuw piercen. Als je de piercing verwijdert, verzorg de wond dan minimaal een week hetzelfde als een nieuwe piercing.

Goedkoop materiaal of ongeschikt materiaal

Piercings moeten gezet worden met titanium, 14kt of 18 kt goud. Chirurgisch staal is niet geschikt voor een nieuwe piercing, ook bioflex of acryl staafjes zijn niet geschikt. Vaak zijn deze van lage kwaliteit, plus dat het een poreus materiaal is. Via deze link wordt duidelijk (in engels) uitgelegd waarom je het beter niet kunt gebruiken.

In kraakbeen moet je altijd met een labret piercen, dit is een staafje van minimaal 1mm dik, bij voorkeur 1.2mm dik, met een platte achterkant. Alleen in de rook en anti Tragus pierce je met een banana (gebogen staafje) en de daith is de enige plek waar je een nieuwe piercing met een ringetje zet. De heling van bijvoorbeeld je helix of conch duurt met een ringetje veel langer en de kans op bultjes is vele malen groter. Als de piercing volledig genezen is dan kan je het staafje vervangen voor een ringetje. Houd rekening met 9-12 maanden.

Kies het juiste sieraad, een staafje waar de bolletjes opgedraaid worden is niet geschikt voor een nieuwe piercing. Het schroefdraad op het staafje, kan je piercing onnodig irriteren en kan piercingbultjes veroorzaken, zie foto hieronder. Dit heet ook wel externally treaded.

Externally threaded

Geschikte staafjes om mee te piercen zijn de internally threaded staafjes of de threadless staafjes. Onze voorkeur gaat uit naar threadless, omdat je deze niet los kunnen draaien, waardoor je ze minder snel verliest, plus dat deze makkelijk te plaatsen of verwisselen zijn. Wij hebben wel internally threaded sieraden, omdat er helaas in threadless nog iets minder keuze is.

Slapen op je gepiercte oor

Buiten dat het feit dat het pijnlijk kan zijn om op je gepiercte oor te slapen, kunnen hierdoor ook piercingbultjes ontstaan. Als je net gepiercet bent heb je een langer staafje voor de eventuele zwelling, als je hier op gaat liggen dan komt het staafje scheef te staan en er komt druk op je oor waardoor de doorbloeding minder wordt. Slaap tot je staafje verkort is in je kraakbeen zeker niet op je gepiercte oor! Draai je veel in je slaap, doe dan een haarklem in je haar boven het oor dat gepiercet is, zodat je niet ongemerkt op die kant kunt slapen.

Wij hebben ook speciale piercingkussens, die heel comfortabel zijn en wasmachine wasbaar. Deze zijn lekker comfortabel. Ga er van uit dat je ongeveer een jaar niet op je gepiercte oor kunt slapen.

Wat je verder kunt doen

-houd je piercing goed schoon en vooral droog! Bij een moeilijk bereikbare plek kun je desnoods een föhn op lage stand gebruiken om te drogen, maar meestal volstaat een schone tissue. Gebruik geen wattenstaafjes, deze laten pluisjes achter.

-pas op met sjaals, mutsen, helmen en koptelefoons.

-pas op met je haar, dit blijft snel aan je piercing hangen, helemaal als je het langere staafje nog hebt.

-Spoel je oor goed schoon na het wassen van je haar, en houdt de natte haren weg bij je piercing.

-Heb je huisdieren pas dan op dat je hond of kat niet aan je piercing snuffelt, likt of op je kussen ligt.

Het is heel belangrijk dat je je staafje na 5-6 weken laat vervangen door een kortere, daardoor heb je minder kans op piericingbultjes of scheef stand, omdat hij stabieler wordt en je hem minder snel stoot e.d.

Wat je echt NOOIT moet doen

Laat nooit een piercing in je kraakbeen zetten met een pistool, dit kan het kraakbeen beschadigen en dan kun je een bloemkooloor krijgen!

Ook belangrijk om te weten!

Niet ieder oor is geschikt voor iedere piercing, laat je goed informeren. De anatomie van iedereen zijn oren is anders en verschilt zelfs tussen links en rechts. Bijvoorbeeld de daith, rook, forward helix en industrial piercing zijn zeer anatomie gevoelige piercings. Er blijven gelukkig nog genoeg andere opties over.

Heb je vragen of zorgen neem dan contact op 0624321834

Veilig en verantwoord piercen

Mijoux piercings is een door de GGD goedgekeurde piercing studio, de vergunning is op 13-07-2022 verleend.

U kunt de vergunning terugvinden als u op de website van de Rijksoverheid de zoekterm Mijoux intypt.

Winkelen op nieuwkomers

Eternity jewelry »